Proizvodi: Laboratorijski stolovi

Osnovna i najvažnija komponenta svakog laboratorija je laboratorijski stol (laboratorijski pult). Laboratorijski stol, koji se sastoji od radne površine i podkonstrukcije ili podpultnih ormara, ujedno je i najvažniji dio namještaja. Ispravni odabir i kvaliteta radne površine određuju dugotrajnost i postojanost laboratorijskog stola, namještaja te cijelog laboratorija.

 

Osobitu pažnju posvetili smo dizajniranju laboratorijskog stola (laboratorijskog pulta). Laboratorijski stol odlikuju čvrstoća i stabilnost.

 

Stolovi GIMlab® serije izrađeni su prema HRN EN 13150.

 

Standardna visina je:

  • 900mm za stojeći rad
  • 750mm za sjedeći rad.
Laboratorijski stolovi

Laboratorijski stol s konstrukcijom: osobit naglasak stavili smo na čeličnu podkonstrukciju i nadogradnju. Za naš laboratorijski namještaj dizajnirali smo izrazito masivnu i čvrstu nogu u obliku slova Z, koja GIMlab® laboratoriju daje prepoznatljiv stil i šarm. Ispod stolova moguće je naručiti ormariće s kotačićima te vratima i/ili ladicama.

Laboratorijski stol sa podpultnim elementima: stol i fiksni ormarići s vratima i/ili ladicama. Drveni dijelovi laboratorijskog namještaja izrađeni su od vlagootpornog iverala, a rubovi zaštićeni ABS trakom

Laboratorijski stol s nadogradnjom: izvedba laboratorijskog stola s dva reda metalnih polica i energetskim mostom.